Izolace enzymu nattokinázy z nejpřirozenějšího zdroje, tradičního japonského pokrmu Natto (fermentovaných sójových bobů), je velmi náročný proces. Proto jsme zvolili metodu výroby, která je mu nejblíže. Naše Nattokináza s vysokou enzymovou aktivitou 60.000 FU na gram pochází od jednoho ze tří předních světových výrobců a získává se z 100% fermentace sójových bobů bez GMO bakterií Bacillus subtilis, které Nattokinázu produkují – výsledný produkt je úplně bez sóji.
Tím se jasně distancujeme od nekvalitních produktů na trhu, které používají geneticky modifikované sójové boby nebo zcela vynechávají fermentaci a místo toho využívají zbytky z produkce krevet (krabí krunýře) jako živné médium pro bakterie. Mnoho produktů s Nattokinázou proto není vegan.
Protože enzym potřebuje zdroj sacharidů pro stabilitu a bioaktivitu, není možné vyrábět Nattokinázu bez maltodextrinu, který však nevyžaduje povinnou deklaraci a proto není uveden na mnoha obalech. S naší filosofií True Clean Label® garantujeme úplnou deklaraci všech ingrediencí. Dávkováním 60.000 FU Nattokinázy na gram dosahujeme minimálního obsahu maltodextrinu v jedné kapsli pod 20 %. Navíc oproti jiným výrobcům nepoužíváme kukuřici jako zdroj maltodextrinu, ale zaručeně GMO-free maniok (tapioku).
Náš produkt je také kompletně očištěn od vitamínu K2.
Jedinou další ingrediencí je prémiová akáciová vláknina z pěstování bez použití přípravků na ochranu rostlin jako čistě přírodní plnivo. Na rozdíl od běžného syntetického plniva mikrokrystalické celulózy obsahující nanočástice používáme tak přírodní potravinu bohatou na vlákninu jako plnivo. Naše akáciová vláknina pochází z klimaticky neutrálního, šetrného a férového zemědělství.
Jako obal kapsle používáme speciální HPMC kapsle, které na rozdíl od většiny ostatních HPMC nebo pullulanových kapslí na trhu jsou zcela bez pomocných látek karagenan a PEG, které není nutné deklarovat. Jako obal používáme tmavé sklo odolné proti světlu a ekologické, místo plastu.