Laktát hořečnatý
Dihydrát laktátu hořečnatého je organická sloučenina hořčíku s pravotočivou kyselinou mléčnou (laktátem) Pravotočivá ovocná kyselina je přirozený metabolický produkt lidského těla a je také produkována bakteriemi mléčného kvašení Laktát je součástí kyselého pláště pokožky a mléčně kyselého střevního prostředí, vyživuje střevní bakterie produkující butyrát a je důležitým zdrojem energie pro buňky střevní sliznice
Zdravotní tvrzení o hořčíku (dle EFSA):
Hořčík přispívá
- ke snížení únavy a vyčerpání,
- k elektrolytické rovnováze,
- k normálnímu energetickému metabolismu,
- k normální funkci nervové soustavy,
- k normální funkci svalů,
- k normální syntéze bílkovin,
- k normální psychické funkci,
- k udržení normálního stavu kostí,
- k udržení normálního stavu zubů,
- Hořčík hraje roli při dělení buněk.