Kvalita kurkumových prášků se výrazně liší Často se přidávají barviva, aby vyrovnala nižší obsah kurkuminu v barvě Někdy je produkt zahušťován přísadami nebo se přidává škrob pro zvýšení objemu Náš prášek je čistý, 100 % čistý kurkumový prášek s 3,7 % kurkuminoidů, bez sladidel a konzervantů Dobré kurkumy poznáte podle obsahu kurkuminu nebo kurkuminoidů od 2,5 % do 5 % Hodnota se mírně liší, protože jde o přírodní produkt.
Podmínky pěstování kurkumy jsou na mnoha místech ovlivněné kontaminovanou podzemní vodou těžkými kovy nebo přípravky na ochranu rostlin, což způsobuje hromadění škodlivin v celé rostlině Náš kurkumový prášek je 100 % přírodní a pochází od renomovaného bio certifikovaného výrobce přímo z Indie a Myanmaru: rostliny jsou pěstovány bez přípravků na ochranu rostlin a nejsou ozařovány, takže se plně a silně rozvíjí přirozený rostlinný profil kurkumy Hlízy jsou sušené šetrně a jemně mleté Čerstvější kurkuma obsahuje více éterických olejů a rostlinných látek, proto u nás nepřichází v úvahu dlouhodobé skladování.
Podle našich zkušeností a výzkumu není kvalita syrové kurkumy kriteriem kvality kvůli mikrobiologickým rizikům Kvalita rychle klesá v souvislosti se salmonelou, dalšími patogeny či plísněmi Jemná parní dezinfekce (redukce patogenů horkou párou) je metoda k čištění produktu, která je povinná u vysoce kvalitních surovin kurkumy z Indie a Myanmaru Mnoho výrobců označuje svůj kurkumový prášek za syrový, což není možné u přirozeně pěstovaných surovin z Indie a Myanmaru.