
Vláknina
Rostlinné potraviny obsahují širokou škálu vlákniny. Tyto speciální oligo- a polysacharidy jsou fermentovatelné mnoha bakteriálními kmeny mikrobiomu. Vědecké studie ukazují, že tyto rostlinné látky mají různé vlastnosti a mohou specificky sloužit jako potrava pro různé druhy bakterií, například Bacteroidetes, Firmicutes, laktobacily a bifidobakterie. Oligosacharidy (například glukomanan, pektiny, XOS) jsou díky kratší struktuře řetězce rychleji metabolizovány, zatímco polysacharidy s dlouhým a rozvětveným řetězcem (například slupky psyllia, akáciová vláknina, beta-glukany, olivové výlisky) mnohem pomaleji. Proto je výhodné spoléhat na rozmanitou škálu vláknin.
Prebioma komplexy
Prémiové komplexy vlákniny: Prebioma Complete se 14 speciálně vybranými druhy vlákniny ze všech hlavních skupin pro pokrytí celého spektra výhod. Obsahuje mimo jiné konjak, inulin, ovesný beta-glukan, XOS, GOS, FOS, RS4, akáciovou vlákninu, jablečný pektin, Livaux® a zelené olivy. Také dostupný jako Prebioma Sensitive pro komplexní zásobení 5 vybranými, zejména jemnými druhy vlákniny.