Syrovátkový protein je bílkovina získaná ze syrovátky Dle způsobu zpracování rozlišujeme syrovátkový protein na koncentrát, izolát, hydrolyzát a čirý izolát syrovátkových bílkovin (Clear Whey) Všechny syrovátkové proteiny se vyznačují velmi vysokým obsahem bílkovin a vysokou biologickou hodnotou díky úplnému aminokyselinovému profilu včetně všech esenciálních (EAA) a rozvětvených (BCAA) aminokyselin Biologická hodnota udává, jak dobře může být bílkovina z potravy přeměněna na vlastní tělesné bílkoviny
Syrovátkový proteinový koncentrát má přirozeně vyšší obsah tuku a laktózy (sacharidů), zatímco syrovátkový proteinový izolát obsah tuku a laktózy (sacharidů) snižuje Naše optimalizovaná prémiová 50:50 směs kombinuje výhody obou typů syrovátkových proteinů
Zdravotní tvrzení podle EFSA:
Proteiny přispívají k
- k nárůstu svalové hmoty,
- k udržení svalové hmoty,
- k udržení normálního stavu kostí.